Turcia vrea să evacueze vineri, din Gaza, zeci de copii răniţi şi bolnavi

Turcia intenţionează să evacueze vineri, din Gaza, copii şi tineri, răniţi sau bolnavi, ca parte a celei de-a treia runde de evacuare, a declarat joi ministrul turc al Sănătăţii, Fahrettin Koca, potrivit Reuters.

399 afișări
Imaginea articolului Turcia vrea să evacueze vineri, din Gaza, zeci de copii răniţi şi bolnavi

Sursa foto: MediafaxFoto

Până în prezent, Turcia a evacuat din Gaza 150 de persoane, majoritatea bolnavi de cancer şi însoţitorii lor, pentru a-şi continua tratamentul. De asemenea, a evacuat peste 100 de turci, ciprioţi turci şi rudele acestora în această săptămână.

Vorbind pe aeroportul Esenboga din Ankara, Koca a spus că trei copii bolnavi din Gaza au fost aduşi în Turcia joi. El a adăugat că este vorba despre un băiat de 2 ani şi de două fete de 9 şi 10 ani care vor primi tratament în Turcia.

Cea de-a treia rundă de evacuări, constând dintr-un grup de 50 de persoane, a fost amânată din cauza unor probleme legate de permisiunile pentru transferul acestora, a mai spus ministrul.

„Ne aşteptăm ca a treia evacuare să aibă loc mâine (vineri) şi va fi o evacuare care va consta în mare parte din copii şi tineri. Sunt mai puţini bolnavi de cancer în grup, dar va fi o evacuare care va consta în majoritate din copii şi tineri răniţi”, a precizat Koca.

În plus, Turcia a trimis aproximativ 800 de tone de ajutor umanitar, materiale medicale şi medicamente în Egipt pentru locuitorii din Gaza. Koka a precizat că Turcia doreşte să înfiinţeze un spital de campanie pe partea Gaza a punctului de trecere a frontierei Rafah.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici