Turcul care a încercat să îl ucidă pe Papa Ioan Paul al II-lea proclamă "sfârşitul lumii"

Turcul care a încercat să-l ucidă în 1981 pe Papa Ioan Paul al II-lea, Mehmet Ali Agca, a proclamat "sfârşitul lumii" într-un comunicat emis luni, la ieşirea sa din închisoare, după 30 de ani de detenţie.

96 afișări
Imaginea articolului Turcul care a încercat să îl ucidă pe Papa Ioan Paul al II-lea proclamă "sfârşitul lumii"

Mehmet Ali Agca (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Agca, în vârstă de 52 de ani, care s-a intitulat ca fiind "al doilea Mesia" şi care, potrivit anumitor observatori, suferă de probleme psihice, a declarat luni că este "Hristos cel etern" într-un comunicat distribuit de avocatul său la ieşirea din închisoarea de maximă securitate din Sincan, în apropiere de Ankara.

"Proclam sfârşitul lumii. Întreaga lume va fi distrusă pe durata acestui secol. Toate fiinţele umane vor muri în acest secol", a precizat el.

"Biblia este plină de greşeli. Voi scrie Biblia perfectă", a adăugat el, semnându-se "Hristos cel etern, Mehmet Ali Agca".

O fotografie în care Agca dă mâna cu Papa Ioan Paul al II-lea a fost alăturată documentului.

În 1983, Suveranul Pontif l-a vizitat pe Agca în închisoarea din Italia şi l-a iertat pentru tentativa sa de crimă.

La 13 mai 1981, Agca l-a împuşcat pe Papa Ioan Paul al II-lea în piaţa San Pietro din Roma, rănindu-l grav în zona abdomenului.

Pe durata detenţiei sale, el a făcut numeroase declaraţii misterioase. El a acuzat Vaticanul că a organizat atentatul împotriva Papei, i-a propus autorului american Dan Brown să scrie alături de el o continuare a romanului de succes "Codul lui Da Vinci" şi a cerut recent înfiinţarea unui "nou imperiu american".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici