Twitter suspendă conturile unor jurnalişti care se ocupă de Elon Musk

Conturile de Twitter aparţinând mai multor jurnalişti importanţi care se ocupă de proprietarul companiei, Elon Musk, au fost suspendate, scrie BBC.

175 afișări
Imaginea articolului Twitter suspendă conturile unor jurnalişti care se ocupă de Elon Musk

Twitter suspendă conturile unor jurnalişti care se ocupă de Elon Musk

Reporteri de la The New York Times, CNN şi Washington Post se numără printre cei care au conturile blocate.

O purtătoare de cuvânt a Twitter a declarat pentru site-ul de tehnologie The Verge că interdicţia este legată de partajarea în direct a datelor de localizare.

Decizia vine după ce Musk a promis că îl va da în judecată pe proprietarul unui profil care îi urmăreşte avionul.

Lista jurnaliştilor interzişi îi include, de asemenea, pe Micha Lee de la The Intercept, Matt Binder de la Mashable şi jurnaliştii independenţi Aaron Rupar şi Tony Webster.

Un purtător de cuvânt al The New York Times a calificat suspendările drept "discutabile şi nefericite" şi a declarat că nici ziarul şi nici reporterul Ryan Mac nu au primit vreo explicaţie pentru această acţiune.

CNN a declarat că "suspendarea impulsivă şi nejustificată a unui număr de reporteri... este îngrijorătoare, dar nu surprinzătoare". Televiziunea a cerut explicaţii de la Twitter şi va "reevalua relaţia pe baza acestui răspuns".

Donie O'Sullivan, de la CNN, al cărui cont s-a numărat printre cele suspendate, a declarat că această măsură este semnificativă pentru "potenţialul impact descurajator" pe care l-ar putea avea asupra jurnaliştilor, în special asupra celor care se ocupă de celelalte companii ale lui Musk.

Musk nu a comentat direct suspendările, dar a declarat că se simte ameninţat de anumite activităţi. El a adăugat că conturile angajate în doxxing - publicarea de informaţii private despre persoane online - primesc o suspendare temporară de şapte zile.

Miercuri, Twitter a suspendat contul @ElonJet, precum şi alte conturi care foloseau informaţii disponibile public pentru a urmări avionul său privat.

Proprietarul @ElonJet, Jack Sweeney, în vârstă de 20 de ani, a avut, de asemenea, contul personal blocat. Ulterior, Musk a anunţat că va lua măsuri legale împotriva acestuia, precum şi împotriva "organizaţiilor care au sprijinit prejudicii aduse familiei mele".

Dl Musk a declarat că un "urmăritor nebun" a folosit partajarea locaţiei în direct pentru a găsi şi acosta un vehicul care îi transporta copiii în Los Angeles.

Twitter a suspendat, de asemenea, contul oficial al Mastodon, care a apărut ca o alternativă la Twitter.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici