Uciderea celor doi jurnalişti în SUA relansează dezbaterea cu privire la controlul armelor de foc - VIDEO

Uciderea celor doi jurnalişti în timpul unei transmisiuni în direct, miercuri, a relansat "eterna" dezbatere cu privire la controlul armelor de foc în Statele Unite, relatează Le Monde în pagina electronică.

1426 afișări
Imaginea articolului Uciderea celor doi jurnalişti în SUA relansează dezbaterea cu privire la controlul armelor de foc - VIDEO

Uciderea celor doi jurnalişti în SUA relansează dezbaterea cu privire la controlul armelor de foc - VIDEO

Casa Albă a îndemnat din nou Congresul să legifereze în vederea unei bune reglementări a vânzării şi utilizării armelor de foc.

Deplângând un "atac armat tragic", Josh Earnest, un purtător de cuvânt al preşedintelui Barack Obama, a subliniat faptul că Legislativul ar putea să ia măsuri "de bun simţ" în vederea limitării acestui fel de drame - "prea frecvente" în Statele Unite.

Hillary Clinton îndeamnă la oprirea violenţei, republicanii evită subiectul

Dintre candidaţii la succesiunea lui Obama, democrata Hillary Clinton s-a declarat "devastată şi furioasă", într-un mesaj postat pe Twitter.

"Este necesar să acţionăm în vederea opririi violenţei implicând arme de foc şi nu mai putem aştepta", a subliniat ea.

În rândul republicanilor, mai mulţi candidaţi la învestire ca Jeb Bush sau Ted Cruz şi-au exprimat în mod public susţinerea faţă de rudele victimelor, dar fără să facă vreo trimitere la legislaţia cu privire la armele de foc.

Preşedintele american a recunoscut în iulie, într-un interviu pentru BBC, că acest control al armelor va fi "cea mai mare frustrare" a preşedinţiei sale.

Obama a lansat, totuşi, un apel puternic la o acţiune în Congres, încă din decembrie 2012, după atacul sângeros de la o şcoală din Newtown, soldat cu 27 de morţi.

Doar patru luni mai târziu, congresmenii puneau capăt unei reforme în acest sens.

Preşedintele american denunţa, atunci, "o zi a ruşinii pentru Washington", arătând cu degetul către puternica National Rifle Association (NRA), o organizaţie de lobby în favoarea armelor de foc.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici