Ucigaşul de la creşa din Belgia, bănuit de comiterea unei alte crime

Belgianul în vârstă de 20 de ani care a fost inculpat pentru asasinarea a doi bebeluşi şi a unei îngrijitoare, într-o creşă, săptămâna trecută, este bănuit şi de asasinarea unei femei în vârstă de 73 de ani, a anunţat, luni, justiţia belgiană.

26 afișări
Imaginea articolului Ucigaşul de la creşa din Belgia, bănuit de comiterea unei alte crime

Ucigaşul de la creşa din Belgia, bănuit de comiterea unei alte crime

"Autorul faptelor (de la creşa din Termonde - n. red.) este, de asemenea, autorul unei crime abominabile comise la 16 ianuarie, la Beveren, în nordul ţării, asupra unei bătrâne în vârstă de 73 de ani", crimă care a rămas până acum neelucidată, a declarat procurorul din oraş, Christian Du Four.

"Există elemente foarte concrete care leagă cele două fapte", a adăugat el, fără a furniza detalii suplimentare. Potrivit postului public flamand de televiziune VRT, indicii cu valoare de probă ar fi fost descoperite de către poliţie la faţa locului.

"Faptele au fost comise de fiecare dată într-o vineri, aproape la aceeaşi oră", a adăugat magistratul.

Du Four a precizat că suspectul "nu vorbeşte despre fapte" şi că nu a mărturisit, prin urmare, crimele care îi sunt atribuite.

Acesta a afirmat că tânărul, identificat de el în persoana lui Kim De Gelder, ar fi avut intenţia de a ataca şi alte creşe, vineri.

"El avea o listă cu trei creşe din Termonde, între care şi cea unde a acţionat", a spus magistratul. "El avea trei obiective, trei creşe situate pe mai multe străzi din Termonde", a adăugat Du Four, bazându-se pe un plan sau nişte "indicii", descoperite în rucsacul suspectului în momentul arestării.

Magistratul a amintit că în rucsac s-au găsit de asemenea un cuţit şi un topor mic.

Anchetatorii nu au descoperit până în prezent nici o legătură între prezumtivul ucigaş şi micul oraş flamand Termonde, situat la aproximativ 20 de kilometri de domiciliul său din Sinaai, sau angajaţii creşelor.

"Nu mai există nici o legătură între victimele din Beveren şi Termonde", a adăugat el.

Du Four a precizat, de asemenea, că anchetatorii au descoperit în rucsacul lui Kim De Gelder rimel negru, precizând însă că nu era sigur dacă tânărul, pe care unii l-au comparat cu sinistrul "Joker" din filmele cu Batman, a fost machiat atunci când i-a atacat pe bebeluşii de la creşa "Ţara fabulelor" şi pe îngrijitoarele lor.

În timpul agresiunii, tânărul ar fi avut faţa pictată în alb, ochii machiaţi cu negru şi părul vopsit în roşu, punându-se întrebarea asupra posibilei sale afilieri la o sectă sau intenţia de a pune în practică un joc de rol sângeros, inspirat dintr-o bandă desenată sau dintr-un film american.

"Martorii se contrazic în această privinţă, unii spun că el era machiat, alţii spun că nu. Ceea ce este sigur este că nu era machiat în momentul arestării sale. Cred că pista Jokerului este fără îndoială o pistă falsă", a spus procurorul.

Citeşte şi

Atacatorul de la creşa din Belgia, echipat pentru un masacru

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici