UCIS în mod barbar: Un blogger activist din Bangladesh, înjunghiat mortal de atacatori cu macete - FOTO

Un bloger activitist, student la Drept, din Bangladesh, în vârstă de 26 de ani, a fost înjunghiat mortal de atacatori cu macete, miercuri seară în capitala Dhaka, relatează DPA, citând surse din poliţie, fiind ultimul caz dintr-o serie de astfel de atacuri.

1678 afișări
Imaginea articolului UCIS în mod barbar: Un blogger activist din Bangladesh, înjunghiat mortal de atacatori cu macete - FOTO

UCIS în mod barbar: Un blogger activist din Bangladesh, înjunghiat mortal de atacatori cu macete (Imagine: ibtimes.com)

Nazimuddin Samad, în vârstă de 26 ani, care studia Dreptul la Universitatea Jagannath, a fost ucis de atacatori cu macete în timp ce se întorcea de la cursuri miercuri seară, a declarat Nurul Amin, ofiţer de poliţie.

Atacatorii au părăsit scena atacului trăgând focuri de armă şi scandând "Allah-hu-Akbar" ("Allah este mare" în limba arabă), a precizat Amin, citând martori de la faţa locului.

Samad era un activist politic şi făcea parte dintr-un grup de studenţi conectat cu partidul aflat la putere Liga Awami. El aparţinea şi grupării activiste Ganajagaran Mancha, care a solicitat introducerea pedepsei capitale pentru infracţiuni comise în timpului războiului pentru obţinerea independenţei în Bangladesh din 1971.

Potrivit prietenilor săi, Samad era un critic dur al extremismului religios.

Atacul de miercuri seară este similar cu cele care au vizat un alt blogger şi un jurnalist comise anul trecut, a declarat Tapan Kumar Saha, un ofiţer de poliţie.

Cel puţin patru bloggeri activişti şi un jurnalist au fost ucişi în atacuri similare comise de militanţi islamişti în Bangladesh.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici