Ucraina: 80 de persoane vor fi trimise în judecată pentru crime de război

Ucraina va trimite în judecată 80 de persoane suspectate că au comis crime de război, anunţă Sky News.

177 afișări
Imaginea articolului Ucraina: 80 de persoane vor fi trimise în judecată pentru crime de război

Ucraina: 80 de persoane vor fi trimise în judecată pentru crime de război

Procurorul general al Ucrainei, Iryna Venediktova, a declarat că Ucraina începe urmărirea penală a 80 de suspecţi de crime de război.

Procurorul general a mai spus că Estonia, Letonia şi Slovacia au decis să se alăture unei echipe internaţionale de anchetă în Ucraina.

Biroul procurorului general a deschis deja peste 8.000 de anchete penale legate de război şi a identificat 600 de suspecţi.

Săptămâna trecută, în primul caz legat de război, un tribunal ucrainean a condamnat un militar rus capturat la pedeapsa maximă de închisoare pe viaţă pentru uciderea unui civil.

Marţi, un tribunal din Ucraina a condamnat alţi doi militari ruşi pentru crime de război prin bombardarea unor clădiri civile. Judecătorul i-a condamnat pe amândoi la 11 ani şi jumătate de închisoare.

Kremlinul continuă să nege că trupele sale sunt responsabile pentru uciderea civililor din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici