Ucraina a iniţiat consultări cu Marea Britanie privind potenţiale garanţii de securitate

Ucraina a iniţiat consultări cu Marea Britanie pe tema potenţialelor garanţii de securitate din partea Occidentului, care ar urma să fie activate după încheierea conflictului militar cu Rusia, anunţă un oficial de la Kiev, citat de agenţia Reuters.

276 afișări
Imaginea articolului Ucraina a iniţiat consultări cu Marea Britanie privind potenţiale garanţii de securitate

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

"Au început consultările cu Marea Britanie. Obiectivul nostru este de a obţine primele acorduri până la sfârşitul anului", a declarat Andrii Iermak, şeful Cancelariei prezidenţiale din Ucraina.

În iulie, Administraţia Volodimir Zelenski anunţase intenţia de a iniţia negocieri cu Statele Unite pentru obţinerea de garanţii de securitate.

Grupul naţiunilor puternic industrializate (G7) a anunţat la începutul lunii iulie, în contextul summitului NATO, acţiuni pentru susţinerea Ucrainei la nivel militar şi financiar, precum şi negocieri în sensul unor "angajamente de securitate" pe termen lung.

Administraţia de la Moscova a avertizat deja că nu trebuie încălcat principiul "indivizibilităţii" securităţii internaţionale, subliniind că eventualele garanţii de securitate nu trebuie să afecteze Rusia. "În caz contrar, suntem convinşi că o astfel de situaţie va conduce la înrăutăţirea în continuare a situaţiei de securitate pe continentul european", a declarat la sfâritul lunii iulie Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici