Ucraina a înlăturat de pe teritoriul său toate cele 1.320 de statui ale lui Vladimir Lenin

Ucraina a înlăturat 1.320 de statui ale comunistului revoluţionar Vladimir Lenin, în urma unei încercări a Guvernului de a îndepărta toate simbolurile erei sovietice, informează The Independent.

652 afișări
Imaginea articolului Ucraina a înlăturat de pe teritoriul său toate cele 1.320 de statui ale lui Vladimir Lenin

Monumente ale liderului boşevic au fost demontate în fiecare oraş şi sat aflat sub controlul Guvernului de la Kiev.

Iniţiativa anti-sovietică, ce prevede, de asemenea, redenumirea anumitor străzi sau oraşe, a fost întreprinsă de către preşedintele Petro Poroşenko încă din mai 2015.

Multe locuri au fost redenumite după eroii ucraineni, unei străzi Lenin din regiunea ucraineană Zakarpattia conferindu-i-se însă numele de Lennon, ca un tribut adus formaţiei Beatles.

Volodymyr Viatrovych, directorul Institutului Naţional al Comemorării, a confirmat că fiecare statuie a lui Lenin a fost demontată, alături de alte 1.069 de monumente sovietice.

În pofida acestei noi politici, relicvele comuniste rămân în continuare prezente în partea de est a Ucrainei, care este controlată de forţele susţinute de Kremlin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici