Ucraina a lovit la 1300 km în inima Rusiei. Este cel mai adânc atac în teritoriul rus de la începutul războiului

Ucraina a efectuat cele mai lungi atacuri cu drone din război. Kievul a vizat şi atacat o instalaţie industrială şi o rafinărie la peste 1.300 km în spatele liniilor inamice.

5050 afișări
Imaginea articolului Ucraina a lovit la 1300 km în inima Rusiei. Este cel mai adânc atac în teritoriul rus de la începutul războiului

Ucraina a lovit la 1300 km în inima Rusiei. Este cel mai adânc atac în teritoriul rus de la începutul războiului

Autorităţile locale au declarat că şapte persoane au fost rănite marţi, după ce dronele au lovit zona economică specială Alabuga din Tatarstan, care găzduieşte o instalaţie care produce drone Shahed de concepţie iraniană pe care Rusia le foloseşte pentru atacurile asupra Ucrainei. Oficialii ruşi au declarat că au doborât o altă dronă care a atacat o rafinărie din apropiere, în Nijnekamsk, fără a suferi pagube sau victime.
 
Agenţia de informaţii militare a Ucrainei a revendicat responsabilitatea pentru atacul asupra instalaţiei din Alabuga, potrivit presei locale.
 
 
Ministrul ucrainean al transformării digitale, Mihailo Fedorov, a declarat, luni, că anul acesta Ucraina a reuşit să crească producţia de drone cu rază lungă de acţiune de zece ori faţă de anul trecut, scrie Pravda Ukrainska.

Ministrul a transmis că rezultatul este meritul progreselor făcute de ucraineni în dezvoltarea de drone. Acesta crede că prototipurile de drone bazate pe IA, într-un număr mai mic, pot apărea pe câmpul de luptă la finalul anului 2024. Cu toate acestea, Fedorov susţine că, în acest moment, este imposibil de spus cine o să câştige războiul tehnologic.

„Dar încă nu este posibil să spunem cine câştigă războiul tehnologic – în unele zone câştigăm noi, în altele câştigă ruşii”, a mai spus Fedorov.

Obiectivul Ucrainei, anunţat la finalul anului trecut, este de a produce 1 milion de drone pe an. Peste 10 companii sunt implicate în producerea de drone ucrainene.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici