Ucraina acuză armata rusă că a ucis civili la Severodoneţk

Guvernatorul regiunii Luhansk a acuzat Rusia de distrugerea sistematică a oraşului Severodoneţk şi a locuitorilor săi, conform BBC.

199 afișări
Imaginea articolului Ucraina acuză armata rusă că a ucis civili la Severodoneţk

Serhiy Haidai a declarat că atacurile au fost neîncetate, iar în zonă au loc lupte crâncene.

Severodonetsk este cea mai estică localitate din regiunea Donbas încă deţinută de Ucraina şi este în prezent o ţintă cheie pentru forţele ruse.

Guvernatorul din Luhansk a declarat că mai mulţi civili din oraş au fost ucişi în ultimele atacuri şi că au fost distruse clădiri, inclusiv blocuri de apartamente şi un cinematograf.

Dar el a spus că trupele ruse care au încercat să captureze un drum vital de ieşire au fost respinse.

Anterior, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că situaţia rămâne dificilă în regiunile Donbas şi Harkov, unde a spus că Rusia încearcă "să obţină un rezultat pentru ea însăşi".

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici