Ucraina afirmă că a doborât 36 de rachete şi drone ruseşti

Forţele ucrainene de la Kiev au declarat vineri că au doborât 36 de rachete şi drone ruseşti în capitală şi în jurul acesteia în cursul nopţii, iar două persoane au fost rănite de resturile căzute, înainte ca autorităţile să ridice alertele de raid aerian în cea mai mare parte a ţării.

498 afișări
Imaginea articolului Ucraina afirmă că a doborât 36 de rachete şi drone ruseşti

Ucraina afirmă că a doborât 36 de rachete şi drone ruseşti

Rusia a lansat aproximativ 20 de atacuri cu rachete şi drone asupra Kievului de la începutul lunii mai, o creştere a numărului de lovituri care, potrivit guvernului, pare să aibă ca scop deraierea pregătirilor Ucrainei pentru o contraofensivă majoră, scrie Reuters.

O declaraţie a Forţelor Aeriene arată că apărarea sa aeriană a doborât 15 rachete de croazieră şi 21 de drone. Acesta a precizat că un val de drone a fost lansat joi noaptea, urmat de o salvă de rachete de croazieră în timp ce oamenii dormeau, în jurul orei locale 03:00.

„Ocupanţii nu se opresc din încercările lor de a teroriza capitala ucraineană cu drone şi rachete de atac”, a declarat acesta.

Autorităţile militare din capitală, scriind pe Telegram, au lăudat apărarea aeriană a oraşului şi au declarat că nu au fost raportate pagube sau victime.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, care a raportat anterior două valuri separate de atacuri, a scris pe Telegram că nu au existat apeluri la serviciile de salvare.

În regiunea din afara Kievului, autorităţile au declarat că două persoane au fost rănite ca urmare a căderii de moloz, inclusiv un copil.

„În plus, căderea de moloz a avariat cinci case private”, a precizat administraţia de stat pe serviciul de mesagerie Telegram.

Ucraina spune că distruge majoritatea rachetelor şi a dronelor pe care forţele ruseşti le folosesc în atacuri, dar o fetiţă de nouă ani s-a aflat printre cele trei persoane ucise joi într-un atac cu rachete asupra Kievului, după ce adăpostul în care s-au grăbit să se deschidă nu s-a deschis.

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că, dacă oficialii locali nu au fost în măsură să ofere protecţie, aceştia ar putea fi urmăriţi penal.

Oficialii ruşi au raportat vineri mai multe bombardamente transfrontaliere dinspre Ucraina şi au declarat că două drone cu rază lungă de acţiune au atacat infrastructura de combustibil şi energie mai la nord de Rusia, dar că nu au fost raportate incendii acolo şi nu au fost raportate răniţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
rusia,
rachete

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici