Ucraina are nevoie de 35 de miliarde de dolari. Ţara lansează un apel către donatori

Ucraina are nevoie de suma de 35 de miliarde de dolari în următorii doi ani şi solicită organizarea unei conferinţe internaţionale a donatorilor în acest sens, a anunţat luni ministrul interimar al Finanţelor Iuri Kolobov.

914 afișări
Imaginea articolului Ucraina are nevoie de 35 de miliarde de dolari. Ţara lansează un apel către donatori

Ucraina are nevoie de 35 de miliarde de dolari. Ţara lansează un apel către donatori (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

"Suma unui ajutor macroeconomic de care Ucraina are nevoie poate atinge 35 miliarde de dolari în perioada 2014-2015", a anunţat Kolobov.

"Le-am propus partenerilor noştri occidentali organizarea unei mari conferinţe internaţionale a donatorilor", a adăugat el.

Ucraina a propus, de asemenea, "organizarea unei mari conferinţe internaţionale a donatorilor, împreună cu UE, Statele Unite, FMI şi alte organizaţii financiare internaţionale, cu scopul de obţine fonduri în vederea modernizării şi reformelor în ţară", a subliniat el.

Preşedintele interimar Oleksandr Turcinov a avertizat duminică asupra faptului că Ucraina riscă un default.

"Ucraina este pe cale să alunece în prăpastie, este pe marginea prăpastiei intrării în încetare de plăţi", a declarat Turcinov, denunţând guvernanţa lui Ianukovici şi a premierului său, Mikola Azarov, care, în opinia sa, au "ruinat ţara".

Parlamentul ucrainean l-a destituit de facto, sâmbătă, pe Viktor Ianukovici, după o baie de sânge în centrul Kievului, săptămâna trecută, soldată cu 82 de morţi.

De negăsit începând de sâmbătă, Ianukovizi este vizat, în prezent, de un mandat de arestare pentru "uciderea în masă" a civililor, a anunţat luni ministrul interimar de Interne.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici