Ucraina are nevoie de 40 miliarde de dolari pentru reconstrucţie. Pe ce sector mizează

  • Ucraina caută să producă cel mai ieftin oţel verde pentru Europa
  • Planul este de a transforma sectorul siderurgic ucrainean într-o forţă producătoare pe bază de surse regenerabile
  • După ce acest aspect va fi pus la punct, reconstrucţia propriu zisă poate începe
1004 afișări
Imaginea articolului Ucraina are nevoie de 40 miliarde de dolari pentru reconstrucţie. Pe ce sector mizează

Sursa foto: Hepta

Ucraina are nevoie de 40 miliarde de dolari pentru a finanţa prima parte a unui program menit să ajute la reconstrucţia economiei.

Politicienii şi finanţatorii vor discuta problemele de finanţare pe termen scurt ale ţării, precum şi eforturile de reconstrucţie pe termen lung la întâlnirea de două zile, care va începe miercuri la Londra şi este co-găzduită de Ucraina şi Marea Britanie.

Banca Mondială estimează că reconstrucţia Ucrainei va costa 411 miliarde de dolari, de trei ori produsul intern brut al ţării. De la invazia Rusiei din februarie 2022, aliaţii externi au finanţat Ucraina cu 59 miliarde de dolari.

Acordarea a 40 miliarde de dolari în primă etapă va ajuta la reconstrucţia industriei siderurgice, un pilon al economiei ucrainene, este de părere Rostyslav Shurma, adjunct în biroul preşedintelui Voldomir Zelenski.

Sectorul siderurgic a contribuit cu aproximativ 10% din PIB-ul ucrainean în 2021, o treime din veniturile din export şi a angajat aproximativ 600.000 de oameni. De asemenea, a reprezentat 15% din emisiile de carbon ale ţării, iar Shurma susţine că există acum o oportunitate de a construi o industrie bazată pe energie regenerabilă.

„Dacă trebuie să reconstruieşti, este logic să reconstruieşti verde în conformitate cu noile tehnologii... Viziunea noastră este să construim o industrie de oţel verde de 50 de milioane de tone în Ucraina”, a declarat Shurma.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici