Ucraina avertizează: Rusia va lansa o campanie de dezinformare şi teorii conspiraţioniste în perioada următoare

Comitetul de Informaţii din subordinea preşedinţiei ucrainene a avertizat că Rusia va lansa o campanie de dezinformare în săptămânile următoare, menite să provoace răscoale şi o demobilizare a ucrainenilor, potrivit unei declaraţii emise marţi seara.

665 afișări
Imaginea articolului Ucraina avertizează: Rusia va lansa o campanie de dezinformare şi teorii conspiraţioniste în perioada următoare

Ucraina avertizează: Rusia va lansa o campanie de dezinformare şi teorii conspiraţioniste în perioada următoare

Declaraţia făcută de Comitetul de Informaţii subliniază faptul că Rusia va încerca, prin intermediul acestei campanii de dezinformare, să întrerupă mobilizarea ucraineană, să răspândească dezinformări cu privire la incapacitatea Ucrainei de a învinge şi să reducă sprijinul ţării din partea coaliţiei pro-ucrainene din lume.

Totodată, ,,obiectivul ruşilor în interiorul Ucrainei este de a-i demoraliza pe ucraineni, de a semăna panică în rândul populaţiei, de a crea o prăpastie între militari şi civili şi de a crea o prăpastie între toată lumea şi oricine, inclusiv între reprezentanţii conducerii politice şi ai societăţii civile a ţării”, se arată în comunicarea oficială a Comitetului.

Rusia nu este la prima experienţă de dezinformare în privinţa Ucrainei

Comitetul de Informaţii a adăugat faptul că Rusia nu se află la prima experienţă de acest gen. În luna noiembrie a anului trecut, Rusia a cheltuit aproape 250 de milioane de dolari pentru răspândirea informaţiilor false despre armata ucraineană numai pe platforma Telegram, dintr-un buget total în valoare de 1,5 miliarde de dolari, considerată cea mai mare acţiune a serviciilor speciale ruseşti din istorie.

Când va avea loc această campanie

Comitetul de Inforrmaţii a apreciat că operaţiunea specială ,,Maidan-3" va atinge punctul culminant în martie-mai 2024, iar în perioada următoare, se aşteaptă ca Rusia să răspândească informaţii menite să creeze conflicte atât interne, cât şi externe, notează PravdaUA.

Aceeaşi declaraţie relevă faptul că în prima jumătate a lunii iunie, situaţia din Ucraina va fi destabilizată, iar apoi, profitând de situaţie, ruşii îi vor învinge militar pe ucraineni pe frontul estic, considerată ideea-cheie a operaţiunii lor.

De asemenea, potrivit comunicării oficiale, agenţii ruşi ar urma să organizeze diferite acţiuni de protest, discreditând în mod deliberat procesul de schimb de prizonieri de război.

În finalul declaraţiei, Comitetul de Informaţii face un apel la societatea ucraineană şi la aliaţii internaţionali ,,să consolideze rezistenţa comună şi măsurile de securitate cuprinzătoare, în special în spaţiul informaţional, pentru a contracara în mod eficient ameninţările globale şi provocările unui nou război hibrid global”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici