Ucraina califică alegerile din teritoriile ocupate de Rusia drept ilegale

Organizarea de către Rusia a alegerilor prezidenţiale în teritoriile ocupate din Ucraina este ilegală, a arătat joi Ministerul ucrainean de Externe, îndemnând partenerii internaţionali să nu recunoască rezultatele scrutinului.

153 afișări
Imaginea articolului Ucraina califică alegerile din teritoriile ocupate de Rusia drept ilegale

Ucraina califică alegerile din teritoriile ocupate de Rusia drept ilegale

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, care a declanşat invazia Ucrainei în urmă cu doi ani, ar urma să obţină un nou mandat de şase ani la scrutinul din 15-17 martie. Acest lucru l-ar face să îl depăşească pe Iosif Stalin şi să devină cel mai longeviv lider al Rusiei, scrie Reuters.

Potrivit Ministerului de Externe de la Kiev, campania electorală din regiunile Doneţk, Luhansk, Zaporojie şi Herson, toate controlate parţial de Rusia, precum şi din Crimeea, anexată de Rusia în 2014, a fost o altă demonstraţie a "dispreţului continuu al Moscovei faţă de normele şi principiile dreptului internaţional".

"Forţarea a milioane de cetăţeni ucraineni care trăiesc în teritoriile ocupate temporar sau care au fost transferaţi cu forţa pe teritoriul Federaţiei Ruse să participe la aşa-numitele <alegeri> este la fel de ilegală", au adăugat autorităţile de la Kiev, care au îndemnat comunitatea internaţională să nu recunoască rezultatele acestor alegeri.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici