Ucraina: Cel puţin 90 de morţi în explozia minieră

Cel puţin 90 de mineri au murit în urma exploziei care s-a produs duminică într-o mină de cărbune din regiunea Doneţk, în estul Ucrainei, în cea mai gravă catastrofă de la independenţa acestei foste republici sovietice, unde marţi a fost decretată zi de doliu naţional, relatează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Ucraina: Cel puţin 90 de morţi în explozia minieră

Ucraina: Cel puţin 72 de morţi şi 30 de dispăruţi în explozia minieră

Cadavrele a 90 de mineri au fost descoperite şi soarta altor zece rămâne "necunoscută", a declarat marţi administraţia regională într-un comunicat, bilanţul continuând că crească de la o zi la alta.

Un număr de 88 de cadavre fuseseră deja scoase la suprafaţă, iar 65 dintre victime au fost identificate.

Primele înmormântări, ale 29 dintre cele 90 de victime, au avut loc marţi. La Doneţk, localitate situată la 700 de kilometri est de Kiev, zece mineri au fost înhumaţi într-un cimitir situat în apropierea minei, în prezenţa ministrului Industriei Cărbunelui, Serghi Tulub şi a primarului Oleksandr Lukiancenko.

Circa 200 de apropiaţi ai victimelor, afectaţi de durere, s-au reunit în jurul coşciugelor, care au fost închise, contrar tradiţiei slave, pentru a ascunde corpurile mutilate.

Pe întreg teritoriul ţării, drapelurile naţionale au fost coborâte în bernă marţi.

Un număr de 31 de mineri au rămas internaţi în spital, dintre care unul în stare foarte gravă, din cauza arsurilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici