Ucraina cere măsuri "mai ferme" împotriva Rusiei

Adjunctul ministrului ucrainean de Externe, Serghii Kîslîţia, a cerut, luni, la Tokyo, măsuri "mai ferme" împotriva Rusiei, acuzând Moscova că "încalcă principiile" Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa.

778 afișări
Imaginea articolului Ucraina cere măsuri "mai ferme" împotriva Rusiei

Ucraina cere măsuri "mai ferme" împotriva Rusiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Măsuri mai ferme sunt necesare pentru a răspunde la încălcările de către Federaţia Rusă a principiilor şi angajamentelor Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa", a declarat Serghii Kîslîţia, adjunctul ministrului ucrainean de Externe, la deschiderea unei reuniuni OSCE în capitala Japoniei.

"Ultimele evoluţii din Ucraina, în special escaladarea din regiunile din estul ţării, sub conducerea unui stat membru OSCE (Rusia - n.r.) arăta încălcarea flagrantă a principiilor fundamentale, inclusiv garantarea păcii şi a securităţii", a declarat el.

Reprezentanţii Rusiei la reuniunea din capitala Japoniei nu şi-au exprimat poziţia la sesiunea de deschidere a conferinţei.

OSCE deţine de mai multe săptămâni un rol central în criza ucraineană, în încercarea de a diminua tensiunile.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici