Ucraina cere o reuniune urgentă a Consiliului de Securitate ONU din cauza riscurilor unui atac rus

Administraţia Ucrainei a cerut, luni, organizarea „imediată" a unei reuniuni a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite din cauza riscurilor unei invazii a Rusiei, informează cotidianul Le Figaro.

915 afișări
Imaginea articolului Ucraina cere o reuniune urgentă a Consiliului de Securitate ONU din cauza riscurilor unui atac rus

„La cererea preşedintelui Volodimir Zelenski, cer oficial consultări imediate ale membrilor Consiliului de Securitate ONU în virtutea Articolului 6 al Memorandumului de la Budapesta", a declarat ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba.

Cererea a fost formulată prin invocarea unui acord din anul 1994 care garantează integritatea teritorială a Ucrainei în schimbul abandonării armelor nucleare rămase de pe vremea Uniunii Sovietice.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat că va decide luni dacă va recunoaşte independenţa regiunilor separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk, în contextul tensiunilor cu Ucraina şi cu NATO.

„Dragi colegi, am auzit opiniile dumneavoastră. Decizia va fi luată astăzi. Vreau să vă mulţumesc pentru participarea la această reuniune", a declarat Vladimir Putin, potrivit agenţiei RIA Novosti, după şedinţa Consiliului pentru Securitate Naţională.

O eventuală decizie de recunoaştere a independenţei autoproclamatelor republici Doneţk şi Lugansk riscă să genereze întreruperea dialogului Rusiei cu Statele Unite, NATO şi Uniunea Europeană.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
rusia,
onu

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici