Ucraina cere Turciei să investigheze alte trei nave ruseşti care ar transporta cereale furate

Ucraina a cerut Turciei să contribuie la investigarea a trei nave sub pavilion rusesc, ca parte a eforturilor Kievului de a ancheta ceea ce susţine că este furtul de cereale de pe teritoriul ocupat de Rusia, potrivit unor documente oficiale, analizate de Reuters.

281 afișări
Imaginea articolului Ucraina cere Turciei să investigheze alte trei nave ruseşti care ar transporta cereale furate

Într-o scrisoare din luna iunie, care nu a fost publicată, biroul procurorului general al Ucrainei i-a cerut Ministerului Justiţiei din Turcia să investigheze şi să furnizeze dovezi cu privire la cele trei nave menţionate, pe care le suspectează că au fost implicate în transportul de cereale din teritoriile ucrainene ocupate.

În scrisoarea, pe care jurnaliştii de la Reuters au analizat-o, scrie că navele au plecat în aprilie şi mai, din Sevastopol, principalul terminal de cereale din Crimeea. Ucraina a cerut Turciei să obţină documente despre încărcătura şi sosirea navelor în porturile turceşti.

Cele trei nave sunt deţinute de o filială a unei companii ruseşti de stat sancţionate de Occident, numită United Shipbuilding Corporation, potrivit Equasis, o bază de date de transport maritim. Compania din Rusia nu a comentat informaţiile din document.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici