Ucraina foloseşte recunoaşterea facială pentru a identifica soldaţii ruşi căzuţi în luptă

  • Ucraina foloseşte un software de recunoaştere facială pentru a identifica pe soldaţii ruşi ucişi
  • Autorităţile ucrainene fac acest efort pentru a informa rudele celor decedaţi despre moartea lor
  • Numărul ruşilor căzuţi în luptă nu este precizat
3775 afișări
Imaginea articolului Ucraina foloseşte recunoaşterea facială pentru a identifica soldaţii ruşi căzuţi în luptă

Sursa foto: Profimedia

Ministerul Apărării din Ucraina a început de luna aceasta să folosească tehnologia Clearview AI, soft brevetat de un furnizor de recunoaştere facială din New York.

Autorităţile din Ucraina utilizează acest soft specializat pentru a trimite rudelor soldaţilor ruşi ucişi în luptă vestea morţii acestora, relatează Reuters.

„Este cumplit să nu ştie nimic despre soarta acestora. Trebuie să afle adevărul”, a declarat vicepremierul Mihail Fedorov. Acesta nu a precizat numărul militarilor ruşi ucişi identificaţi.

Guvernul ucrainean are un formular online în care rudele ruşilor plecaţi în război pot depune o cerere pentru ridicarea unui cadavru. Fedorov nu a oferit detalii despre modul în care cadavrele sunt returnate familiilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici