Ucraina: Furtunile şi inundaţiile au provocat moartea a cel puţin 22 de persoane

Furtunile şi inundaţiile din vestul Ucrainei au provocat moartea a cel puţin 22 de persoane, inclusiv a şase copii, potrivit informaţiilor oferite de ministerul Situaţiilor de Urgenţă ucrainean, relatează Unian.

38 afișări
Imaginea articolului Ucraina: Furtunile şi inundaţiile au provocat moartea a cel puţin 22 de persoane

Ucraina: Furtunile şi inundaţiile au provocat moartea a cel puţin 22 de persoane (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, cele patru zile de furtună au provocat inundarea a 40.601 case, au afectat 360 de drumuri, 561 de poduri şi 680 kilomeri de autostradă şi au lăsat cinci regiuni din vestul ţării fără electricitate.

Peste 8.000 de persoane au fost evacuate şi alte câteva mii de locuitori sunt în pericol după ce apele au crescut duminică.

"Ucraina nu a mai văzut aşa ceva în 100 de ani", a declarat duminică vicepremierul Oleksandr Turcinov.

Preşedintele Viktor Iuşchenko şi premierul Iulia Timoşenko s-au deplasat de urgenţă în regiunea afectată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici