Ucraina intenţionează să introducă sancţiuni suplimentare împotriva Iranului

Ucraina intenţionează să introducă sancţiuni suplimentare împotriva Iranului, aliat al Rusiei, a anunţat Ministerul Economiei la 25 aprilie.

194 afișări
Imaginea articolului Ucraina intenţionează să introducă sancţiuni suplimentare împotriva Iranului

Suera foto: Twitter

Restricţiile anterioare impuse de Ucraina şi de partenerii noştri asupra persoanelor şi companiilor direct implicate în furnizarea de arme către Rusia nu au fost, din păcate, luate în serios ca un avertisment", a declarat ministrul Economiei, Iulia Şvyrydenko.

Svyrydenko a adăugat că "sprijinul pentru agresor nu va rămâne nepedepsit", iar Ucraina lucrează "pentru a implica cât mai multe ţări din lume în astfel de decizii dure" privind sancţiuni suplimentare, potrivit KyivIndependent.
 
Potrivit comunicatului de presă, sancţiunile propuse ar urma să fie introduse pentru o perioadă de 50 de ani.
 
Sancţiunile includ interzicerea transferului de tehnologie şi a drepturilor de proprietate intelectuală către rezidenţii din Iran, precum şi a investiţiilor în această ţară sau a plăţilor electronice către aceasta. De asemenea, sunt propuse restricţii asupra operaţiunilor comerciale.
 
Sancţiunile vor intra în vigoare după ce vor trece prin procesul de adoptare de către Consiliul pentru Securitate Naţională şi Apărare, de punere în aplicare de către preşedintele Ucrainei şi de aprobare de către Verkhovna Rada, parlamentul ucrainean.
 
Iranul a furnizat Rusiei dronele sale "kamikaze" Shahed pentru a viza infrastructura critică a Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici