Ucraina le cere locuitorilor din Herson să părăsească zona ocupată de ruşi

Vicepremierul ucrainean i-a îndemnat duminică pe civilii din regiunea Herson, ocupată de Rusia, să se evacueze de urgenţă, deoarece forţele armate ucrainene pregătesc un contraatac, informează Reuters.

921 afișări
Imaginea articolului Ucraina le cere locuitorilor din Herson să părăsească zona ocupată de ruşi

Ucraina le cere locuitorilor din Herson să părăsească zona ocupată de ruşi

Ucraina a pierdut controlul asupra celei mai mari părţi a regiunii Herson, din sudul ţării, în primele săptămâni după invazia Rusiei din 24 februarie.

„Este clar că vor fi lupte, vor fi bombardamente de artilerie... şi, prin urmare, îi îndemnăm (pe oameni) să se evacueze urgent”, a declarat vicepremierul Iryna Vereshchuk la televiziunea naţională.

Ea a precizat că nu poate spune când anume va avea loc contraofensiva.

„Ştiu cu siguranţă că acolo nu ar trebui să fie femei şi copii şi că aceştia nu ar trebui să devină scuturi umane”, a spus vicepremierul.

Autorităţile instalate în Herson de către ruşi spun că doresc să organizeze un referendum privind separarea de Rusia, dar nu au stabilit încă o dată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici