„Ucraina nu va fi al doilea Afganistan”, spune Zelenski după aprobarea noului pachet de ajutor

  • „Ucraina nu va fi al doilea Afganistan”, spune Zelenski după aprobarea noului pachet de ajutor.
  • Preşedintele ucrainean le transmite americanilor că nu "finanţează războiul", ci "protejează libertatea şi democraţia în toată Europa".
2729 afișări
Imaginea articolului „Ucraina nu va fi al doilea Afganistan”, spune Zelenski după aprobarea noului pachet de ajutor

Volodimir Zelenski a declarat că pachetul de ajutor crucial al SUA pentru Ucraina „trimite un semnal puternic" că ţara sa „nu va fi al doilea Afganistan".

După luni de blocaj, democraţii şi republicanii s-au unit în Camera Reprezentanţilor din SUA pentru a aproba un pachet de măsuri - în valoare de 60,8 miliarde de dolari (49 miliarde de lire sterline) - pentru a ajuta Ucraina să respingă invazia Rusiei.

Zelenski a declarat la NBC News că acest ajutor este „o dovadă de leadership din partea Statelor Unite".

„Acest ajutor va întări Ucraina şi va trimite Kremlinului un semnal puternic că nu va fi al doilea Afganistan", a spus el.

„Jumătate de an am aşteptat. Acum am ajuns la acest moment important şi la acest vot pozitiv".

Pachetul de ajutor va merge acum în Senatul SUA, unde se aşteaptă să fie adoptat marţi. În timpul lunilor de amânări, unii republicani au criticat propunerea de ajutor şi au susţinut că America ar trebui să se concentreze asupra propriei frontiere sudice şi nu asupra celor europene.

Întrebat despre acest aspect, Zelenski a declarat: „Americanii nu finanţează războiul. Ei, în primul rând, protejează libertatea şi democraţia în toată Europa”.

Referindu-se la modul în care vor fi folosiţi banii, Zelenski a declarat că speră să ofere „asistenţă tangibilă soldaţilor de pe front cât mai curând posibil".

„Vom avea o şansă de victorie dacă Ucraina va primi cu adevărat sistemul de armament de care avem atâta nevoie", a spus el. „Acest sprijin va întări cu adevărat forţele armate".

Priorităţile Ucrainei sunt artileria cu rază lungă de acţiune şi apărarea aeriană, a adăugat Zelenski.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici