Ucraina: Partidul Comunist s-ar putea alătura coaliţiei de la putere

Liderul Partidului Comunist ucrainean, Petro Simonenko, a recunoscut că formaţiunea sa s-ar putea alătura coaliţiei de guvernământ formată în jurul blocurilor Iulia Timoşenko şi Ucraina Noastră, relatează Ukrainian News Agency în pagina electronică.

1 afișare
Imaginea articolului Ucraina: Partidul Comunist s-ar putea alătura coaliţiei de la putere

Ucraina: Partidul Comunist s-ar putea alătura coaliţiei de la putere

"Totul depinde de nivelul de libertate de care va dispune un ministru în cadrul unui asemenea Guvern", a declarat el duminică pentru Canalul 5.

Potrivit liderului comunist, formaţiunea sa ar putea prelua conducerea sau delega reprezentanţi în cadrul Curţii de Conturi, Băncii Naţionale şi Parchetului General.

Conform sursei citate, Simonenko a subliniat că partidul său nu intenţionează să se alăture viitorului Guvern de la Kiev în cazul în care activitatea acestuia nu se va concentra asupra protejării drepturilor cetăţenilor ucraineni.

Potrivit liderului comunist, formaţiunea sa ar putea fi utilă societăţii ucrainene în cazul în care ar prelua posturile de premier, preşedinte şi preşedinte al Parlamentului.

Liderul Blocului Ucraina Noastră-Autoapărarea, Iurii Luţenko, a dat asigurări însă că eventuala coaliţie de guvernământ formată de partidele prooccidentale nu va atrage deputaţi din Partidul Comunist şi Partidul Regiunilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici