Ucraina raportează mai multe bombardamente transfrontaliere şi atacuri ruseşti în Severodonetsk

Armata ucraineană spune că bombardamentele ruseşti transfrontaliere în regiunile nordice Sumy şi Cernihiv au fost reluate duminică, relatează CNN.

902 afișări
Imaginea articolului Ucraina raportează mai multe bombardamente transfrontaliere şi atacuri ruseşti în Severodonetsk

Sursa foto: Profimedia

În nota sa operaţională, Statul Major General al Forţelor Armate a mai spus că, în Donbas, „principalul obiectiv al inamicului este de a înconjura trupele noastre în zonele Lysychansk şi Severodonetsk şi de a bloca principalele rute logistice”.

Acesta a precizat că forţele ruseşti „încearcă să obţină un punct de sprijin la periferia nord-estică a oraşului Severodonetsk, desfăşurând operaţiuni de asalt în direcţia centrului oraşului”.

Trupele ucrainene continuă să îşi menţină poziţiile în Severodonetsk şi în oraşul vecin Lysychansk, în ciuda bombardamentelor şi a atacurilor aeriene constante.

Statul Major General a precizat că eforturile Rusiei de a degrada apărarea ucraineană mai la vest au continuat, fiind folosite sisteme de artilerie, mortiere şi rachete multiple împotriva mai multor oraşe şi sate în direcţia Bakhmut.

Acesta a precizat că au continuat eforturile ruseşti de a traversa râul Siverskyi Donets în anumite zone.

Printre mai multe oraşe şi sate din nordul Ucrainei care au fost lovite de bombardamente transfrontaliere se numără Hirsk şi Hrinivka din Cernăuţi şi Bachivsk şi Seredyna-Buda din Sumy. Analiştii spun că atacurile ruseşti asupra acestor zone sunt menite să împiedice redistribuirea forţelor ucrainene pe principalele fronturi din Donbas.

Armata nu a oferit alte detalii despre o contraofensivă ucraineană în regiunile sudice Herson şi Mykolaiv, care a fost lansată sâmbătă, dar a precizat că bombardamentele ruseşti asupra aşezărilor din apropierea oraşului Kryvyi Rih, tot în sud, au folosit mortiere, lovituri aeriene şi artilerie. Liniile frontului din acea regiune s-au schimbat puţin în ultimele săptămâni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici