Ucraina respinge avansul rusesc în centrul Bahmutului

Forţele Kievului au respins încercările ruseşti de a avansa în centrul Bahmut, a afirmat un general ucrainean de rang înalt.

4778 afișări
Imaginea articolului Ucraina respinge avansul rusesc în centrul Bahmutului

Ucraina respinge avansul rusesc în centrul Bahmutului

Bătălia de luni de zile pentru micul oraş estic a devenit una dintre cele mai sângeroase din războiul de aproape 13 luni al Rusiei în Ucraina, scrie Sky News.

"Grupuri de asalt ale inamicului încearcă să avanseze de la periferie spre centrul oraşului, dar forţele noastre de apărare lucrează şi le distrug 24 de ore din 24, 7 zile din 7", a scris Oleksandr Syrskyi, comandantul forţelor terestre ucrainene, pe Telegram.

El a afirmat că au loc lupte intense de-a lungul liniei de est a frontului.

Rusia a făcut din capturarea oraşului Bahmut o prioritate în strategia sa de preluare a controlului asupra regiunii industriale ucrainene Donbas.

Dacă forţele ruseşti capturează Bahmut, aceasta va fi primul câştig teritorial semnificativ al Moscovei din vara anului trecut.

Ministrul adjunct al apărării, Hanna Malyar, a declarat că nimeni nu credea că Bahmut va rezista atât de mult timp sub atacuri atât de intense.

Ea a numit trei generali şi doi colonei care conduc apărarea Bahmut, mulţumindu-le pentru conducerea lor şi miilor de soldaţi pentru curajul lor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici