Ucraina respinge ideea deschiderii unei misiuni diplomatice a Transnistriei la Kiev

Transnistria este parte integrantă a Republicii Moldova, prin urmare este imposibilă deschiderea unei misiuni diplomatice a acestei regiuni, a anunţat MAE de la Kiev, după ce un oficial transnistrean a afirmat că Triaspolul vrea să deschisă misiuni diplomatice la Kiev şi Bruxelles.

1410 afișări
Imaginea articolului Ucraina respinge ideea deschiderii unei misiuni diplomatice a Transnistriei la Kiev

Ucraina respinge ideea deschiderii unei misiuni diplomatice a Transnistriei la Kiev

"Ucraina are deja o misiune diplomatică - Ambasada Republicii Moldova. Transnistria face parte din Moldova, iar Ucraina, ca ţară garant, va continua să depună eforturi pentru a ajuta la soluţionarea problemei transnistrene", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Kiev, Katerina Zelenko, informează agenţia de ştiri Ukrinform.

Anterior, reprezentantul politic al Tiraspolului în negocierile privind soluţionarea conflictului transnistrean, Vitali Ignatiev, a declarat că, după deschiderea misiunii diplomatice oficiale a Transnistriei la Moscova, autorităţile regiunii nerecunoscute intenţionează să deschidă misiuni similare la Kiev şi Bruxelles.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici