Ucraina rupe legăturile cu Iranul din cauza aprovizionării cu drone a Rusiei

  • Relaţiile diplomatice dintre Ucraina şi Iran s-au degradat considerabil pe fondul invaziei ruse
  • Decizia Teheranului de a furniza drone militare Rusiei nu a fost pe placul autorităţilor din Kiev
  • Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a numit parteneriatul ruso-iranian drept „o colaborare cu răul”
19 afișări
Imaginea articolului Ucraina rupe legăturile cu Iranul din cauza aprovizionării cu drone a Rusiei

Sursa foto: Profimedia

Ucraina rupe legăturile diplomatice cu Iranul, după ce Teheranul a furnizat drone militare Rusiei. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a catalogat parteneriatul ruso-iranian drept „o colaborare a răului”.

În total, opt drone de fabricaţie iraniană au fost doborâte până acum de la începutul conflictului. Ucraina şi Statele Unite au acuzat Iranul că a vândut drone Rusiei, acuzaţie pe care Teheranul o neagă.

„Astăzi, armata rusă a folosit drone iraniene pentru atacurile sale... Lumea va şti despre fiecare instanţă de colaborare cu răul şi va avea consecinţele aferente”, a declarat Zelenski.

Autorităţile militare din sudul Ucrainei au  doborât patru vehicule aeriene fără pilot Shahed-136 „kamikaze” deasupra mării, lângă portul Odesa.

„Ca răspuns la un astfel de act neprietenos, partea ucraineană a decis să-l priveze pe ambasadorul Iranului de acreditarea sa şi, de asemenea, să reducă semnificativ numărul personalului diplomatic al ambasadei Iranului la Kiev”, a transmis printr-un comunicat oficial Ministerul ucrainean de Externe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici