Ucraina se pregăteşte pentru o "tragedie" la centrala nucleară controlată de Rusia. Ar putea fi un dezastru de tip Cernobîl

Ministrul ucrainean de Interne a declarat joi că Ucraina trebuie să fie pregătită pentru orice scenariu la centrala nucleară Zaporojie, controlată de Rusia, care a fost lovită de bombardamente, inclusiv pentru a evacua oamenii din zonă.

1519 afișări
Imaginea articolului Ucraina se pregăteşte pentru o "tragedie" la centrala nucleară controlată de Rusia. Ar putea fi un dezastru de tip Cernobîl

Oficialii locali ucraineni şi cei instalaţi de Rusia s-au acuzat reciproc pentru o nouă rafală de bombardamente, joi, la centrala nucleară, cea mai mare din Europa, care se află în sudul Ucrainei.

"Centrala se află începând de astăzi nu doar în mâinile inamicului, ci şi în mâinile unor specialişti needucaţi care ar putea permite, potenţial, producerea unei tragedii", a declarat ministrul de interne Denys Monastyrsky într-un interviu acordat Reuters.

"Bineînţeles, este dificil chiar să ne imaginăm amploarea tragediei dacă ruşii îşi continuă acţiunile acolo", a mai spus el.

Ucraina a avertizat în ultimele zile asupra riscului unui dezastru nuclear de tip Chernobîl.

"Acest lucru înseamnă pentru noi că ... trebuie să ne pregătim pentru orice scenariu. Serviciile de urgenţă ale statului, împreună cu Ministerul de Interne, discută diferite scenarii necesare, inclusiv chestiunea evacuărilor", a declarat Monastyrsky.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici