EUROVISION 2023  Ucraina speră să repete succesul de anul trecut la Eurovision, cel mai politizat concurs muzical

  • Ţara care ar fi trebuit să găzduiască spectacolul muzical din 2023 a ales o melodie cu un mesaj puternic despre conflictul cu Rusia.
  • Melodia a luat 243 de puncte după votul juriului şi cel al publicului.
365 afișări
Imaginea articolului Ucraina speră să repete succesul de anul trecut la Eurovision, cel mai politizat concurs muzical

Tvorchi, reprezentanţii Ucrainei, interpretează „Heart of Steel”, o piesă despre curajul de a rezista în faţa duşmanului.

Melodia este una dintre cele mai apreciate la concursul Eurovision, după ce Ucraina a câştigat trofeul anul trecut cu „Stefania” de Kalush Orchestra.

Eurovision 2023 se desfăşoară la Liverpool, Marea Britanie, după ce Ucraina a cedat dreptul de organizare din cauza războiului cu Rusia.

Alte piese participante au şi ele teme sociale sau politice, cum ar fi Franţa, care vorbeşte despre violenţa în familie, sau Italia, care aduce în discuţie problema migraţiei, transmite The Guardian. 

Melodia a luat 243 puncte. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici