Ucraina spune că aproape 600 de persoane sunt „deţinute în camere de tortură" în Herson

Ucraina acuză armata rusă că a răpit locuitori din Herson, în sudul ţării, şi îi ţine în „camere de tortură". Printre cei reţinuţi sunt în principal jurnalişti şi activişti.

440 afișări
Imaginea articolului Ucraina spune că aproape 600 de persoane sunt  „deţinute în camere de tortură" în Herson

Tamila Tacheva, reprezentantul permanent al preşedinţiei ucrainene în Crimeea, a declarat într-un briefing: „Potrivit informaţiilor noastre, aproximativ 600 de persoane sunt reţinute în subsoluri special amenajate, în camere de tortură, în regiunea Herson. Aproximativ 300 de persoane se află <în beciuri> în oraşul Herson, iar restul în alte localităţi din regiune”, a declarat Tacheva, potrivit agenţiei de presă de stat ucrainene Ukrinform, citată de The Guardian.

„Ei sunt deţinuţi în condiţii inumane şi sunt victime ale torturii. Cei reţinuţi sunt <în principal jurnalişti şi activişti> care au organizat <mitinguri pro-ucrainene în Herson şi în regiune> după ce trupele ruseşti au ocupat teritoriul, precum şi prizonieri de război”, a precizat Tacheva.

Unii ucraineni deţinuţi în regiunea Herson - civili, dar şi combatanţi reţinuţi - au fost trimişi în închisori din Crimeea, a adăugat ea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici