Ucraina spune că armata sa este vizată de hackeri belaruşi

Oficialii ucraineni din domeniul securităţii cibernetice afirmă că o campanie de piraterie informatică vizează adresele de e-mail private ale personalului militar ucrainean "şi ale persoanelor aferente".

474 afișări
Imaginea articolului Ucraina spune că armata sa este vizată de hackeri belaruşi

Ucraina spune că armata sa este vizată de hackeri belaruşi

Într-un anunţ postat pe Facebook, echipa de răspuns la urgenţe informatice din Ucraina (CERT) a declarat că hackerii folosesc e-mailuri care fură parole pentru a intra în conturile de e-mail ale soldaţilor ucraineni şi folosesc adrese compromise pentru a trimite mai departe mesaje maliţioase, potrivit Reuters.
 
CERT a spus că a acuzat un grup cu sediul la Minsk, cu numele de cod "UNC1151", pentru pirateria informatică, identificându-i pe membrii acestuia ca fiind ofiţeri ai armatei din Belarus.
 
Ucraina a fost zguduită de intruziuni digitale şi acţiuni de negare a serviciilor atât în perioada premergătoare, cât şi în timpul invaziei ruseşti care a început la începutul acestei săptămâni. Belarus şi-a oferit teritoriul ca rampă de lansare pentru forţele ruseşti, permiţând forţelor Moscovei să se îndrepte rapid spre Kiev.
 
Cercetătorii occidentali în domeniul securităţii cibernetice au observat din ce în ce mai multe semne că Belarus şi Rusia şi-ar putea coordona activităţile rău intenţionate în spaţiul cibernetic.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici