Ucraina susţine că Rusia menţine aproximativ 100.000 de militari în apropierea frontierei

  • Administraţia de la Kiev susţine că Rusia menţine aproximativ 100.000 de militari în apropierea frontierei cu Ucraina şi în regiunea Crimeea.
  • Rusia anunţase că va începe retragerea trupelor mobilizate în apropierea frontierei cu Ucraina.
413 afișări
Imaginea articolului Ucraina susţine că Rusia menţine aproximativ 100.000 de militari în apropierea frontierei

Ucraina susţine că Rusia menţine aproximativ 100.000 de militari în apropierea frontierei

Rusia menţine aproximativ 100.000 de militari în apropierea frontierei cu Ucraina şi în regiunea anexată Crimeea, anunţă Administraţia de la Kiev, conform agenţiei de presă Reuters.
 
Declaraţia a fost făcută marţi de Ivan Bakanov, directorul Serviciului de Securitate din Ucraina (SBU). Datele privind prezenţa militarilor ruşi nu pot fi confirmate din surse independente.
 
Rusia a suplimentat acum câteva luni efectivele militare în Crimeea, regiunea ucraineană anexată în 2014, şi în apropierea frontierelor cu Ucraina, în contextul tensiunilor cu Administraţia prooccidentală de la Kiev.
 
Pe fondul criticilor Occidentului, Administraţia Vladimir Putin anunţase că va diminua numărul militarilor mobilizaţi în apropierea frontierelor Ucrainei.
 
Secretarul de Stat american, Antony Blinken, a afirmat săptămâna trecută că Rusia menţine o prezenţă militară semnificativă în apropierea frontierelor Ucrainei.
 
Rusia este acuzată că le oferă susţinere insurgenţilor separatişti din regiunile ucrainene Doneţk şi Lugansk.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici