Ucraina: Tragedie la ATI. Trei morţi şi patru răniţi în urma unui incendiu, pornit de la o lumânare aprinsă unui decedat de COVID

  • Trei pacienţi internaţi la Terapie Intensivă au murit într-un incendiu, focul pornind de la o lumânare aprinsă la căpătâiul unui decedat de COVID.
  • Lumânarea a fost aprinsă de unul dintre angajaţii spitalului, fix lângă cinci concentratoare de oxigen.
  • Alte patru persoane (dintre care trei medici) au suferit arsuri grave şi sunt tratate.
566 afișări
Imaginea articolului Ucraina: Tragedie la ATI. Trei morţi şi patru răniţi în urma unui incendiu, pornit de la o lumânare aprinsă unui decedat de COVID
Neatenţia se plăteşte scump. Angajatul spitalului a aprins lumânarea în salonul ATI, lângă concentratoarele de oxigen, cinci la număr, care, au luat foc instant, informează BBC.
 
Incidentul a avut loc în Kosiv, în vestul Ucrainei, marţi.
 
„Ignorarea legilor cele mai elementare ale fizicii şi nerespectarea regulilor de siguranţă au dus la pierderi irecuperabile”, spun paramedicii care au intervenit de urgenţă. 
 
Din nefericire, nu este primul incendiu din Ucraina. În februarie, au avut loc două incendii, iar ambele au curmat vieţi. 
 
În rest, în septembrie, un incediu la un spital ce trata pacienţi COVID a ucis 14 persoane, în nordul Macedoniei, iar în decembrie 2020, 10 oameni au murit într-un spital din Gaizantep, Turcia. 
 
BBC aminteşte şi de incendiul din noiembrie 2020, din spitalul din Piatra Neamţ. Din păcate, nu a fost un caz izolat: 16 astfel de incidente au avut loc în ultimii 10 ani. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici