Ucraina un prim pas spre UE. Ursula von der Leyen: Am auzit cererile dvs. tare şi clar. Şi astăzi suntem aici pentru a vă oferi un prim răspuns pozitiv

Uniunea Europeană a oferit vineri Ucrainei un „pas important” către aderarea la blocul comunitar. Preşedintele Comisiei, Ursula von der Leyen, i-a înmânat ceremonios preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski un chestionar de completat, ca parte a procesului de aderare.

570 afișări
Imaginea articolului Ucraina un prim pas spre UE.  Ursula von der Leyen: Am auzit cererile dvs. tare şi clar. Şi astăzi suntem aici pentru a vă oferi un prim răspuns pozitiv

Ucraina un prim pas spre UE. Ursula von der Leyen: Am auzit cererile dvs. tare şi clar. Şi astăzi suntem aici pentru a vă oferi un prim răspuns pozitiv

„Ucraina aparţine familiei europene. Am auzit cererile dvs. tare şi clar. Şi astăzi suntem aici pentru a vă oferi un prim răspuns pozitiv”, a spus von der Leyen, vorbind cu reporterii de la Kiev, alături de Zelenski şi Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Securitate Josep Borrell.

„În acest plic există un pas important către aderarea la UE. Chestionarul care se află aici este baza discuţiei noastre din săptămânile următoare. De aici începe drumul vostru câtre Europa şi Uniunea Europeană”, a spus von der Leyen.

Mulţumindu-i când a primit documentul, Zelesnki a glumit: „Vom fi gata cu răspunsuri - într-o săptămână”.

Chestionarul este unul dintre numeroşii paşi pe care Ucraina ar trebui să-i parcurgă pentru a ajunge la aderarea deplină la UE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici