Ucraina va primi 6 miliarde de euro de la UE în următoarele două luni

Ucraina va primi 6 miliarde de euro de la Uniunea Europeană în următoarele două luni, a declarat, vineri, premierul de la Kiev, Denis Şmîhal.

173 afișări
Imaginea articolului Ucraina va primi 6 miliarde de euro de la UE în următoarele două luni

Ucraina va primi 6 miliarde de euro de la UE în următoarele două luni

Guvernul ucrainean se aşteaptă să primească 4,5 miliarde de euro în martie şi încă 1,5 miliarde de euro în aprilie, a declarat Şmîhal în cadrul unei şedinţe a Executivului de la Kiev.

Având în vedere că războiul împotriva Rusiei a intrat în al treilea an, Ucraina este dependentă de sprijinul economic şi militar din partea aliaţilor săi occidentali.

În primii doi ani de război, ajutorul economic de miliarde de dolari a ajutat guvernul de la Kiev să menţină stabilitatea macroeconomică, să domolească inflaţia şi să asigure plata la timp a pensiilor şi a salariilor din sectorul public, relatează Reuters. Ucraina canalizează cea mai mare parte a veniturilor sale bugetare pentru a-şi finanţa eforturile de apărare.

Datele Ministerului de Finanţe de la Kiev au arătat că Ucraina a primit 73,6 miliarde de dolari ca finanţare externă în 2022 şi 2023. Dar în primele două luni ale acestui an, Kievul a primit doar 1,2 miliarde de dolari, deoarece pachetele majore de finanţare au fost amânate sau blocate.

Uniunea Europeană a aprobat în cele din urmă, luna trecută, programul său de finanţare pe patru ani în valoare de 50 de miliarde de euro pentru Ucraina, dar ajutorul militar şi economic din partea Statelor Unite rămâne blocat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
bani,
ajutor,
ue

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici