Ucraina vrea să implice SUA în modernizarea reţelei sale de gaz

Ucraina a confirmat joi informaţiile din presa rusă conform cărora vrea să implice Statele Unite în modernizarea reţelei sale de gaz din perioada sovietică, relatează RIA Novosti în pagina electronică.

18 afișări
Imaginea articolului Ucraina vrea să implice SUA în modernizarea reţelei sale de gaz

Ucraina vrea să implice SUA în modernizarea reţelei sale de gaz (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Carta conţine clauze privind participarea Statelor Unite la modernizarea reţelei ucrainene de gaz. Documentul prevede mecanisme concrete de cooperare energetică. În primul rând este vorba de constituirea unui grup bilateral de lucru în domeniul securităţii energetice şi aprofundarea dialogului Ucraina-SUA-UE în acest domeniu", a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei ucrainene.

"Conştienţi de importanţa bunei funcţionări a sectorului energetic naţional, părţile prevăd o cooperare intensă în vederea reconstruirii şi modernizării reţelei ucrainene de gaze, diversificării şi securizării surselor de combustibil nuclear, ceea ce va diminua dependenţa Kievului de furnizorii străini", potrivit Cartei citată de biroul de presă al diplomaţiei ucrainene.

În vederea modernizării şi extinderii reţelei sale de gaz, pentru care are nevoie de 2,5 miliarde de euro, Ucraina vrea totodată să găsească noi investitori fără a pune condiţii politice şi fără a exercita vreo presiune.

Miecruri, cotidianul rus Izvestia scria că reţeaua ucraineană de gaz ar putea avea un director de peste ocean.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici