Ucrainenii anunţă că au recucerit un sat de lângă Bahmut

Comandantul forţelor terestre ucrainene a anunţat duminică recucerirea satului Klishchiivka, situat la sud de Bahmut, al cărui control a fost revendicat de ruşi în ianuarie.

347 afișări
Imaginea articolului Ucrainenii anunţă că au recucerit un sat de lângă Bahmut

Wikipedia Commons

„Klishchiivka a fost curăţat de ruşi şi eliberat”, a declarat Alexander Syrskyi, comandantul forţelor terestre ucrainene, într-o postare pe Telegram.

Ministrul de interne Ihor Klymenko a confirmat satul a fost recucerit în lupte grele, scrie Reuters.

Klishchiivka se află la aproximativ nouă km la sud de Bahmut şi avea o populaţie de aproximativ 400 de persoane înainte de război. Se află la câţiva kilometri nord de localitatea Andriivka, care a fost recucerită la începutul acestei săptămâni.

Ambele aşezări au fost distruse substanţial în lunile de lupte pentru Bahmut.

Bahmut a căzut în mâinile ruşilor în luna mai, după luni de lupte grele. De mai multe luni, forţele ucrainene au desfăşurat ofensive la nord şi la sud de oraş pentru a alunga din el unităţile ruseşti.

Analiştii militari ucraineni au declarat în această săptămână că eliberarea aşezărilor din apropierea Bahmut ar permite armatei să avanseze de pe flancul sudic în zona Bahmut, obţinând controlul înălţimilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici