Ucrainenii au reuşit să doboare 36 din cele 42 de drone de atac lansate luni de Rusia

Ministrul ucrainean de interne a declarat că forţele de securitate ale Kievului au reuşit să doboare 36 din cele 42 de drone de atac lansate luni de Rusia. Apărarea aeriană a regiunii Kiev răspunde luni seara unui un atac cu drone.

797 afișări
Imaginea articolului Ucrainenii au reuşit să doboare 36 din cele 42 de drone de atac lansate luni de Rusia

"Aceasta arată că acest atac nu şi-a atins scopul. Cred că scopul a fost să depăşească atacul cu rachete de lunea trecută. Dar acest lucru nu s-a întâmplat astăzi", a declarat Denys Monastyrskyi pentru televiziunea ucraineană.

Din cele 42 de drone, aproximativ 30 au vizat Kievul, a precizat el, adăugând că celelalte au vizat regiunile Sumy şi Dnipropetrovsk.

Apărarea aeriană a regiunii Kiev răspunde activ unui un atac cu drone ruseşti, a declarat luni seara primarul din Boryspil, la periferia oraşului Kiev.

"Sistemul de apărare aeriană funcţionează deasupra oraşului nostru, aşa că recomand cu tărie tuturor să rămână în adăposturi", a declarat Volodymyr Borysenko pe Facebook. "Situaţia este sub control. Forţele noastre armate îşi fac bine treaba. Dar ameninţarea rămâne".

"Fâşia de lumină strălucitoare este armata noastră care încearcă să vadă dronele inamice, aşa că nu intraţi în panică. Rămâneţi în adăposturi", a adăugat primarul.

Cel puţin patru persoane au fost ucise după ce Rusia a atacat luni capitala Kiev cu drone kamikaze de fabricaţie iraniană, potrivit oficialilor ucraineni, care au reluat apelurile ca aliaţii occidentali să furnizeze Ucrainei sisteme de apărare aeriană mai avansate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici