Ucrainenii care au fost prizonieri de război spun că ruşii nu respectă Convenţiile de la Geneva

  • Ucrainenii care au fost prizonieri de război consideră că tratamentul rusesc a încălcat Convenţiile de la Geneva.
  • De asemenea, Ucraina anunţă că are 600 de prizonieri ruşi.
20518 afișări
Imaginea articolului Ucrainenii care au fost prizonieri de război spun că ruşii nu respectă Convenţiile de la Geneva

Prizonierii de război ucraineni care se întorc în ţară consideră că tratamentul la care au fost supuşi de către Rusia în timpul captivităţii a încălcat Convenţiile de la Geneva, a declarat mediatoarea ucraineană pentru drepturile omului, Lyudmyla Denisova.

Potrivit Sky News, aceasta a spus că unii dintre foştii prizonieri au raportat că au fost ţinuţi în subsoluri, li s-a refuzat hrana şi au fost forţaţi să îşi dea jos uniformele.

Convenţiile de la Geneva stabilesc standarde juridice internaţionale privind tratamentul umanitar în caz de război. Rusia nu a comentat imediat acuzaţiile.

Tot luni, reprezentanţii Ucrainei au anunţat că au 600 de prizonieri de război ruşi, potrivit Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici