Ucrainenii confirmă pierderea oraşului Soledar

Ruşii au capturat oraşul Soledar, a confirmat un reprezentant al forţelor armate din Ucraina.

1256 afișări
Imaginea articolului Ucrainenii confirmă pierderea oraşului Soledar

Ucrainenii confirmă pierderea oraşului Soledar

Forţele ucrainene s-au retras din Soledar, în estul Ucrainei, a declarat Serhiy Cherevatyy, un purtător de cuvânt al armatei ucrainene.

Militarul din cadrul forţelor armate ucrainene din est a declarat că ucrainenii au „provocat Rusiei mai multe pierderi" decât în ambele războaie cecene.

Comentariile sale au fost prima confirmare ucraineană a capturării oraşului de către forţele ruseşti.

„Forţele ucrainene au părăsit Soledar şi au ocupat poziţii strategice mai bune. Retragerea forţelor noastre a fost bine controlată, planificată, disciplinată şi calmă. În Soledar, am provocat inamicului mai multe pierderi decât a suferit acesta în timpul ambelor războaie cecene", a declarat Cherevatyi pentru Sky News.

Vorbind la o televiziune de stat ucraineană, purtătorul de cuvânt a declarat că militarii şi-au atins principalul obiectiv: „să nu permită inamicului să pătrundă sistematic în direcţia Doneţk".

Ruşii au revendicat controlul asupra Soledarului în urmă cu mai bine de o săptămână.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici