Ucrainenii resping asalturile ruseşti. Zelenski: Situaţia de pe linia frontului de est e dificilă

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a recunoscut vineri că situaţia militară în unele părţi din estul Ucrainei este „foarte dificilă", dar a declarat că forţele ucrainene continuă să reziste atacurilor ruseşti, scrie CNN.

4626 afișări
Imaginea articolului Ucrainenii resping asalturile ruseşti. Zelenski: Situaţia de pe linia frontului de est e dificilă

În discursul său video zilnic, Zelenski a spus: „Situaţia de pe linia frontului rămâne foarte dificilă în zonele cheie din Donbas - Bakhmut, Soledar, Mariinka, Kreminna”.

Cele patru oraşe se află pe linia frontului în Doneţk şi Luhansk.

„Nu mai există niciun loc de loc de trait în aceste zone care să nu fie deteriorat de obuze şi foc”, a declarat Zelensky.

„Ocupanţii au distrus de fapt Bakhmut - un alt oraş din Donbas, pe care armata rusă l-a transformat în ruine pârjolite”.

Zelenski a declarat că forţele ucrainene au ţinut frontul, respingând atacurile şi provocând „pierderi tangibile inamicului ca răspuns la iadul care a venit în Ucraina sub steagul rusesc”.

De luni de zile au loc lupte grele în jurul oraşului Bakhmut din Doneţk. Oraşul a suferit distrugeri de amploare, la fel ca şi zeci de aşezări de-a lungul liniei frontului din Doneţk.

Vineri, un consilier de la biroul preşedintelui, Oleksiy Arestovici, a declarat că ruşii fac un efort fără precedent spre Bakhmut. De asemenea, el a spus că situaţia din jurul localităţii Soledar, din apropiere, „s-a înrăutăţit puţin”, ruşii apropiindu-se de un sat aflat în apropierea unei autostrăzi importante.

În direcţia Luhansk, Arestovici a vorbit despre linii de front dinamice, în care fiecare parte trece la atac. Dar el a spus că, în prezent, ruşii sunt cei care se află în ofensivă, „ceea ce înseamnă că noi ne menţinem apărarea”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici