UE anunţă reluarea "progresivă" şi parţială, începând de marţi, a traficului aerian

Preşedinţia spaniolă a Uniunii Europene a anunţat luni redeschiderea progresivă şi coordonată a traficului, într-o anumită parte a spaţiului aerian, începând de marţi, la ora 06.00 GMT (09.00, ora României), în urma unei videoconferinţe a miniştrilor europeni ai Transporturilor.

32 afișări
Imaginea articolului UE anunţă reluarea "progresivă" şi parţială, începând de marţi, a traficului aerian

UE anunţă reluarea "progresivă" şi parţială, începând de marţi, a traficului aerian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Miniştrii europeni au hotărât "redeschiderea progresivă şi controlată a spaţiului aerian european", a declarat ministrul spaniol al Transporturilor, Jose Blanco, într-o conferinţă de presă.

Această reluare a traficului va intra în vigoare "marţi, începând cu 08.00, ora Madridului" (09.00, ora României), a anunţat ministrul, a cărui ţară deţine preşedinţia UE.

Miniştrii europeni au hotărât să stabilească trei zone geografice: una apropiată de centrul emisiilor de cenuşă ale vulcanului islandez, în care restricţiile de trafic rămân "absolute", o a doua zonă în care traficul "se va putea desfăşura" fără pericol şi care urmează să fie stabilită definitiv "în orele următoare" şi o a treia zonă, care "nu necesită nicio restricţie de niciun tip", a declarat Blanco, fără să facă alte precizări.

"Am spus în mod clar că securitatea este o prioritate absolută", iar "această preocupare va dicta hotărârile care vor fi luate în zilele următoare", a subliniat el.

Astfel, spaţiul aerian britanic va fi redeschis progresiv începând de marţi dimineaţă. Franţa va înfiinţa "coridoare aeriene" între Paris şi aeroporturile sale din sud şi va redeschide treptat aeroporturile închise.

Ţările nordice şi mai multe state din Europa Centrală au început să îşi redeschidă spaţiul aerian încă de luni după-amază.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici