UE cere demolarea unui zid construit în apropierea unei comunităţi de romi din Slovacia

Primăria oraşului slovac Kosice a anunţat iniţierea unei acţiuni în justiţie împotriva construirii unui zid de beton în apropierea unei comunităţi de romi, după ce Comisia Europeană a cerut demolarea construcţiei.

208 afișări
Imaginea articolului UE cere demolarea unui zid construit în apropierea unei comunităţi de romi din Slovacia

UE cere demolarea unui zid construit în apropierea unei comunităţi de romi din Slovacia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Zidul a fost construit fără autorizaţie de Primăria sectorului Kosice-Zapad", situat la periferie, a explicat primarul oraşului Kosice, Richard Rasi, explicând astfel situaţia Comisiei Europene.

Comisarul UE pentru Educaţie şi Cultură, Androulla Vassiliou, a cerut distrugerea imediată a zidului din Kosice, denunţând o situaţie de "segregare" etnică.

Zidul de beton are lungimea de 30 de metri şi înălţimea de doi metri, fiind construit în iulie în jurul unei parcări situate în apropierea unui cartier al romilor. Primăria cartierului Zapad a evocat necesitatea sporirii securităţii parcării.

Primarul sectorului Kosice-Zapad, Rudolf Bauer, a recunoscut "o eroare administrativă", negând însă că iniţiativa ar avea scopul segregării etnice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici