UE critică un proiect de lege din Georgia privind aşa-numiţii ”agenţi străini”

Uniunea Europeană a criticat joi guvernul georgian din cauză că a revenit la un proiect de lege privind "agenţii străini" pe care l-a abandonat anul trecut pe fondul unor proteste.

279 afișări
Imaginea articolului UE critică un proiect de lege din Georgia privind aşa-numiţii ”agenţi străini”

Sursa foto: Unsplash

Proiectul de lege ar impune organizaţiilor care primesc mai mult de 20% din finanţarea lor din străinătate să se înregistreze ca "urmărind interesele unei puteri străine", relatează Reuters.

Partidul de guvernământ din Georgia a declarat că va reveni la această reglementare după ce a abandonat o tentativă de implementare a ei în martie 2023, pe fondul unor proteste care au comparat proiectul cu legile ruseşti folosite pentru a reprima disidenţa.

Uniunea Europeană, care a acordat Georgiei statutul de ţară candidată la aderare în decembrie, dar a declarat că progresul va fi condiţionat de reforme suplimentare, a arătat că regretă decizia de a readuce în discuţie proiectul de lege. Acesta a ridicat "îngrijorări serioase", a arătat UE, într-o declaraţie.

Criticii georgieni ai proiectului de lege l-au catalogat drept ”o lege rusească", o acuzaţie majoră într-o ţară în care Rusia este în general antipatizată pentru rolul său în sprijinirea regiunilor separatiste Abhazia şi Osetia de Sud.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici