UE decide îngheţarea activelor şi interdicţii de călătorie pentru apropiaţi ai lui Putin - presă

Uniunea Europeană a impus miercuri îngheţarea activelor şi interdicţii de călătorie pentru doi acţionari ai Băncii Rossia şi doi oameni de afaceri, apropiaţi ai preşedintelui rus, Vladimir Putin, potrivit Jurnalului oficial (JO) al Uniunii Europene, relatează RIA Novosti.

190 afișări
Imaginea articolului UE decide îngheţarea activelor şi interdicţii de călătorie pentru apropiaţi ai lui Putin - presă

UE decide îngheţarea activelor şi interdicţii de călătorie pentru apropiaţi ai lui Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

JO a publicat o listă cu opt persoane şi trei întreprinderi vizate de o îngheţare a activelor şi interdiţii de călătorie, în calitate de sancţiuni pentru rolul Rusiei în criza din Ucraina.

Printre persoanele vizate se numără oamenii de afaceri Arkadi Rotenberg şi Konstantin Malofeev, Iuri Valentinovici Kovalciuk, preşedintele şi principalul acţionar al băncii Rossia şi Nicolai Terentievici Şamalov, al doilea cel mai important acţionar al acestei instituţii financiare, considerată drept banca personală a oficialilor de rang înalt ai Rusiei.

De asemenea, au fost impuse sancţiuni împotriva concernului specializat în producerea de rachete şi armament Almaz-Antei, companiei aeriene low-cost Dobrolet şi Băncii naţional-comerciale a Rusiei.

Ministerul rus de Externe a denunţat, miercuri, "sancţiunile antiruse" adoptate cu o zi înainte de Bruxelles, acuzând Uniunea Europeană că desfăşoară "o politică dictată de Washington", şi a afirmat că sancţiunile, care afectează sectorul energetic, vor determina o creştere a preţului la energie în Europa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici