UE, după meciul Serbia - Albania: Politica nu trebuie să se facă la presiunea provocărilor de pe stadioane

Uniunea Europeană, "dezamăgită" de suspendarea meciului Serbia - Albania de la Belgrad, a subliniat, miercuri, că politica nu ar trebui să se facă la presiunea "provocărilor de pe stadioane", informează AFP.

249 afișări
Imaginea articolului UE, după meciul Serbia - Albania: Politica nu trebuie să se facă la presiunea provocărilor de pe stadioane

UE, după meciul Serbia - Albania: Politica nu trebuie să se facă la presiunea provocărilor de pe stadioane (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Suntem dezamăgiţi de suspendarea meciului de fotbal după un act de provocare. Noi credem că autorităţile sârbe au gestionat situaţia cu profesionalism. Credem că politica nu ar trebui să se facă la presiunea provocărilor de pe stadioane şi, în acest context, subliniem importanţa cooperării regionale şi a vizitei prevăzute a premierului albanez Rama în zilele următoare la Belgrad", a declarat Maja Kocijancici, purtător de cuvânt al serviciului diplomatic al UE, într-o conferinţă de presă.

Vizita premierului albanez Edil Rama la Belgrad este prevăzută la 22 octombrie şi ar fi prima de acest gen în ultimii 68 de ani.

Incidentele care au dus la întreruperea meciului Serbia - Albania au izbucnit după ce o dronă pe care era arborat drapelul cu o hartă reprezentând "Marea Albanie" a survolat stadionul. Drona a provocat furia jucătorilor sârbi, Stefan Mitrovici reuşind să prindă acest steag, moment în care a izbucnit o încăierare generală pe teren, iar fanii au intrat în suprafaţa de joc. Meciul a fost întrerupt în minutul 41, la scorul de 0-0.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici