UE ia în calcul noi sancţiuni împotriva Rusiei după protestele de susţinere pentru Alexei Navalnîi: ”"UE trebuie să transmită un mesaj foarte clar”

  • Uniunea Europeană va lua în considerare sancţiuni noi împotriva Rusiei, după ce peste 3.000 de persoane au fost arestate la protestele de susţinere pentru Navalnîi.
  • Ministrul de externe al Lituaniei a declarat că „o schimbare este în aer în Rusia,”
  • UE a impus deja sancţiuni economice asupra sectoarelor energetice, financiare şi armamentului din Rusia din cauza anexării peninsulei Crimeea în 2014.
283 afișări
Imaginea articolului UE ia în calcul noi sancţiuni împotriva Rusiei după protestele de susţinere pentru Alexei Navalnîi: ”"UE trebuie să transmită un mesaj foarte clar”
Uniunea Europeană va lua în considerare sancţiuni noi împotriva Rusiei, după ce peste 3.000 de persoane au fost arestate sâmbătă în toată ţara la protestele de susţinere pentru Alexei Navalnîi, notează Reuters.
 
Ministrul de externe al Lituaniei, care a sosit la Bruxelles pentru o întâlnire a celor 27 de diplomaţi ai UE, a declarat că „o schimbare este în aer în Rusia,” iar blocul trebuie să o susţină, mai ales după arestarea lui Navalnîi la revenirea în Rusia.
 
"UE trebuie să transmită un mesaj foarte clar şi decisiv că acest lucru nu este acceptabil," a declarat Gabrielius Landsbergis, solicitând mai multe sancţiuni împotriva Moscovei.
 
UE a impus deja sancţiuni economice asupra sectoarelor energetice, financiare şi armamentului din Rusia din cauza anexării peninsulei Crimeea în 2014 şi împotriva oficialilor ruşi apropiaţi preşedintelui Vladimir Putin ca răspuns la otrăvirea lui Navalnîi, în august.
 
Ţările baltice, Letonia şi Estonia, susţin mai multe sancţiuni ale UE împotriva oficialilor ruşi, iar ministrul italian de Externe a declarat că Roma este gata să susţină mai multe interdicţii de călătorie şi îngheţarea activelor. România a susţinut public sancţiunile luni.
 
Ministrul german de Externe Heiko Maas a cerut eliberarea imediată a protestatarilor care au înfruntat frigul extrem pentru a cere eliberarea lui Navalnîi, dar nu a făcut alte comentarii.
 
”Oricine are dreptul de a-şi exprima opinia şi de a participa la demonstraţii, în conformitate cu Constituţia rusă,” a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici